Foto's: Daan Stam (ingezonden)
Maassluis

Zwaarbewapend arrestatieteam valt woning binnen in Maassluis; 1 verdachte aangehouden

Het arrestatieteam (AT) heeft dinsdagochtend 29 juni een inval gedaan in een woning aan de Burg. Zaneveldstraat in Maassluis.

De politie laat weten aan 112Maasmedia dat de inval werd gedaan in een lopend politieonderzoek. Er is volgens de politie één verdachte aangehouden door het arrestatieteam. Getuigen spreken van een man van middelbare leeftijd.

Vanwege het lopende onderzoek kan de politie niet zeggen of de dreiging voorbij is.

Arrestatieteam
Het arrestatieteam wordt meestal ingezet bij vuurwapengevaarlijke verdachten of verdachten met een hoge dreiging. ”Een arrestatieteam is het uiterste geweldsmiddel van de politie en kan daarom niet bij het minste of geringste incident worden ingezet. Vandaar dat de er wettelijk inzetcriteria zijn bepaald”,  zo meldt de politie.

De AT’s worden talloze keren ingezet door Nederland heen, gemiddeld één inzet per dag per team. Het overgrote deel van deze inzetten blijft onbekend. Een enkele keer refereert een kort nieuwsbericht over een bepaalde arrestatie waarbij er gebruik is gemaakt van een AT. Zeldzaam zijn de keren dat het AT in de media verschijnt. Dit gebeurt alleen bij gijzelingen, grote of grove overvallen of rampen.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *