7.8 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Zoveel coronaboetes werden er in Maassluis uitgeschreven

- Advertentie-

De politie heeft in een jaar tijd in Nederland totaal 112.975 coronabekeuringen uitgeschreven en 40.555 waarschuwingen uitgedeeld. Het grootste deel van de bekeuringen is uitgeschreven vanwege overtreding van de avondklok, 64 procent van het totaal.

Dit blijkt uit cijfers tussen begin maart vorig jaar en 1 april dit jaar die de politie op verzoek van de media heeft verzameld.

Uit de gegevens blijkt onder meer dat in de grote steden relatief meer is bekeurd en gewaarschuwd dan in landelijke gebieden. Dit ligt voor de hand: in grote steden wonen meer mensen dicht bij elkaar dan op het platteland. Ook is er daarom in steden meer politie op straat.

Maassluis
In Maassluis werd er in een jaar tijd 72 ‘coronaboetes’ uitgeschreven. 45 bekeuringen werden er uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok, 19 bekeuringen van het overtreden van de noodverordening en 8 bekeuringen voor groepsvorming/ samenscholing wat verboden is in ‘coronatijd’.

Maassluis is hiermee één van de gemeenten waar weinig boetes worden uitgeschreven. In het Westland zijn namelijk 989 boetes uitgeschreven, in Midden-Delfland 78 en in Vlaardingen 295.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-