16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Zorgen om brandveiligheid in portiekwoningen in Maassluis-Oost, Leefbaar Maessluys stelt collegevragen

- Advertentie-

Bewoners van portiekwoningen in Maassluis-Oost hebben grote zorgen om de brandveiligheid. In geval van brand is er slechts één uitweg, maar volgens de veiligheidsregio voldoen de woningen alsnog aan de brandveiligheidseisen van het bouwbesluit destijds. Politieke partij Leefbaar Maessluys heeft inmiddels vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Maassluis.

Tekst gaat verder onder de video over de brand op de Ruysdaelstraat.

Op 21 juni 2022 brak er een uitslaande brand uit in een portiekwoning aan de Jongkindstraat in Maassluis. Een vrouw kon door de vlammenzee geen kant op en kwam op het balkon door de vlammenzee om het leven. Op maandag 21 augustus dit jaar brak er op de Ruysdaelstraat ook een uitslaande brand uit. Ook daar sloegen de vlammen uit de woning. Bij die brand raakte er gelukkig niemand gewond.

Bewoners van de woningen aan de Van Scorelstraat, Ruydaelstraat, Van Ostadestraat en de Jongkindstraat in Maassluis maken zich zorgen over een uitweg in geval van brand. Volgens de veiligheidsregio zijn het oude portiekwoningen uit de jaren 60. De portiekwoningen hebben slechts één uitgang, dat is via de voordeur en het trappenhuis naar beneden. Leefbaar Maessluys vraagt zich af wat het advies van de veiligheidsregio is als de bewoners door toedoen van de brand geen gebruik kunnen maken van deze route.

De portieken zijn voorzien van een dakluik, maar die zit op slot. De bewoners van de portiekwoningen hebben daar geen sleutels van. Het dakluik zit op slot, omdat het geen officiële vluchtroute is. Ook hierover heeft Leefbaar Maessluys vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De vragen van Leefbaar Maessluys zijn hier te vinden: Collegevragen Leefbaar Maessluys

Foto van het dakluik dat op slot zit:

Foto: Leefbaar Maessluys
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-