17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Zo’n 28.000 euro aan belastingschulden geïnd bij controle door politie en belastingdienst in Maassluis

- Advertentie-

Bij een controle door de politie en belastingdienst op een tweetal locaties in Maassluis is woensdag 14 juni ongeveer 28.000 euro aan belastingschulden geïnd. Daarnaast werden er twee voertuigen in beslag genomen van mensen die hun schulden niet konden afbetalen, er werd er op twee voertuigen beslag gelegd. Ook werden er 10 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen.

De controle begon in de middag op een parkeerplaats naast de Westlandseweg in Maassluis. In de avond is de controle verplaatst naar de Industrieweg in Maassluis.

In de buurt van de controle stond een ANPR-camera, die kentekens razendsnel controleert in het systeem en kijkt of er een schuld openstaat op het desbetreffende voertuig. Als de ANPR-camera een voertuig heeft gezien waarvan de bestuurder (mogelijk) schulden heeft openstaan bij de belastingdienst, ging de motorrijder van de politie er achteraan. Op de controleplek werd gekeken of het klopt dat er schulden openstaan en hoeveel de schuld is.

Bij de controle is ongeveer 28.000 euro aan belastingschulden geïnd en twee auto’s in beslaggenomen van mensen die hun schulden niet konden afbetalen. Daarnaast zijn er 10 bekeuringen uitgeschreven: 6 bekeuringen voor niet dragen van een gordel, 3 bekeuringen voor rijden zonder helm en 1 bekeuring voor bellen achter het stuur.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-