7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Zes dieren gedumpt in maand tijd in Maassluis; twee cavia’s dag na aankoop al gedumpt

- Advertentie-

In Maassluis zijn afgelopen week drie cavia’s gedumpt, afgelopen maand werden er ook al drie konijnen gedumpt. Er wordt onderzoek gedaan naar wie de dieren heeft gedumpt.

Op de Vincent van Goghlaan in Maassluis-Oost sloeg op 2 maart een hond aan tijdens het uitlaten op een doos. Nabij de dood liepen twee cavia’s los. De dierenambulance is gekomen om de cavia’s op te halen. “Op de doos waar de cavia’s liepen, stond de datum van de aankoop van de beestjes. Toen kwamen we erachter dat de cavia’s pas een dag eerder gekocht waren”, vertelt Coby van der Vaart van Dierennoodhulp West Nederland. Niet alleen de datum van aankoop stond op de doos, maar ook de naam van de koper. Deze naam is doorgegeven aan de dierenpolitie.

Mogelijk heeft het hier te maken met een impulsieve aanschaf, denk Coby. “Als je niet langer voor ze kunt zorgen, breng ze dan naar een opvang. Deze dieren kunnen immers niet overleven in het wild.” Echter, de recente gevallen van dieren dumpen wijzen erop dat deze boodschap niet altijd wordt opgevolgd. Afgelopen maandag ontving de dierenambulance een melding van een school aan de Vincent van Goghlaan, waar opnieuw een cavia was aangetroffen. Ook die cavia bleek gedumpt. De gedumpte cavia’s zijn ongeveer zeven weken oud.

Momenteel worden de dieren opgevangen door de dierenambulance, later zullen de cavia’s overgebracht worden naar een opvang in Den Haag, waar ze goede zorg kunnen verwachten.

Konijnen

Op 14 en 22 februari werden er ook konijnen achtergelaten in Maassluis. Eerst werd er een konijn aangetroffen op de Adriaan Brouwerstraat, gevolgd door twee konijnen bij het Oleanderpark. Deze konijnen liepen vrij rond, en medewerkers van de dierenambulance vermoeden dat ze niet zijn ontsnapt. “In dat geval zouden eigenaars doorgaans een melding maken van hun ontsnapte konijn, maar we hebben geen dergelijke meldingen ontvangen.” Daarom wordt aangenomen dat ook hier sprake is van opzettelijke dumping. De dierenpolitie is op de hoogte gesteld van deze zorgwekkende gevallen van dieren dumpen.

De twee konijnen die werden aangetroffen in het Oleanderpark. Foto: Dierenambulance West-Nederland
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-