13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Zara (16) overleden na ongeval met motorrijder in Vlaardingen, motorrijder reed zonder rijbewijs

- Advertentie-

De 16-jarige Zara uit Vlaardingen, die vrijdagavond zwaargewond raakte bij een aanrijding met een motor, is overleden. Zo maakt de politie dinsdag bekend. Haar bijrijder, een 17-jarig meisje uit Vlaardingen raakte ook gewond. De motorrijder uit Papendrecht raakte ook gewond en ligt ook in het ziekenhuis. De Papendrechter is als verdachte aangemerkt.

Vrijdagavond 17 juni rond 22.45 uur reed de motorrijder halverwege de Holysingel toen de meisjes met hun scooter de weg op draaiden. Een aanrijding volgde waarbij alle drie betrokkenen ernstig gewond raakten. De 16-jarige Zara was niet aanspreekbaar en werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd. ‘Helaas hebben we vandaag het bericht gekregen dat ze is overleden’, aldus de politie dinsdag in een persbericht.

De motorrijder reed zonder rijbewijs, de politie gaat er vanuit dat de motorrijder te hard reed. Volgens getuigen deed de motorrijder een ‘wedstrijdje’ met een Audi-bestuurder. De Audi-bestuurder, een 19-jarige Vlaardinger, is ook als verdachte aangemerkt.

Onderzoek
Om de toedracht van het tragische ongeval in kaart te brengen, spreekt de politie nog steeds graag met getuigen. Heeft u het ongeval zien gebeuren en nog niet met de politie gesproken? Bel dan naar 0900-8844 en vraag naar de afdeling Opsporing van Team Verkeer.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-