Maassluis

Woningcorporatie Maasdelta krijgt fikse boete vanwege onvoldoende maatregelen na grote brand in Maassluis

Woningcorporatie Maasdelta krijgt een boete van 2.500 euro vanwege het onvoldoende treffen van juiste maatregelen na de grote brand in april 2020 aan de Mozartlaan in Maassluis, dat meldt het AD. De brand zorgde voor een asbestbesmetting.

Op 19 april 2020 kwam er een melding binnen van een uitslaande woningbrand aan de Mozartlaan in Maassluis. Ter plaatse schaalde de brandweer op naar het sein ‘grote brand’. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat woningen schade opliepen.

Volgens Maasdelta had zowel een gespecialiseerde brandweerfunctionaris als een medewerker van een gecertificeerd asbestsaneerder al gemeld dat de woning schoon was. Dus werd de woning vrijgegeven. Maasdelta schakelde voor de zekerheid voor het herstelwerk alsnog een asbestinventarisatiebureau in. Toen werd geconstateerd dat de voorschriften niet strikt waren gevolgd. De regels zeggen namelijk officieel ‘eerst inventariseren, dan pas saneren, dan pas vrijgeven’ . Zo meldt het AD. Ook zijn bewoners van de ontruimde woningen niet voldoende geïnformeerd over de asbestbesmetting.

Maasdelta gaat de strafbeschikking, de boete van 2500 euro, aanvechten. Volgens Maasdelta hebben zij alles gedaan wat je als eigenaar dan wel verhuurder kunt doen. Op verzoek van Maasdelta is de zitting uitgesteld tot 30 september 2021.

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *