18 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Wie herkent deze oplichter in Vlaardingen die duizenden euro’s buit maakte?

- Advertentie-

De politie vraag via opsporingsprogramma Bureau Rijnmond herkenning van een verdachte. De verdachte heeft een persoon opgelicht en heeft daarna duizenden euro’s van de bankrekening van het slachtoffer gepind.

Het slachtoffer komt uit het Gelderse Wehl. Hij gelooft de kletspraatjes van de zogenaamde bankmedewerker die hem belt. Als gevolg daarvan worden in Vlaardingen duizenden euro’s van zijn bankrekening gepind.

Het slachtoffer wordt op 9 oktober 2021 wijsgemaakt dat er iets mis is met zijn rekening. Maar de “bankmedewerker” beweert dat alles in orde komt als het slachtoffer zijn pas en een briefje met zijn pincode in een envelop stopt en die meegeeft aan iemand die bij hem langskomt.

Nadat de envelop is opgehaald, wordt er aan het Vlaardingse Liesveld geld van de bankrekening van het slachtoffer gehaald. En niet veel later ook bij een automaat in een winkel aan de Blokmakersplaats.

De pinner is gefilmd en ook een handlanger is te zien op de telefoon van de pinner, als ze in de winkel met elkaar aan het videobellen zijn. Wie herkent één of beide mannen?

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000!

Bekijk de beelden hier:

Foto: Bureau Rijnmond
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-