17.8 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Werkzaamheden Lange Boonestraat lopen vertraging op na archeologische vondsten

- Advertentie-

De Lange Boonestraat in Maassluis zal zeker nog tot en met augustus zijn afgesloten voor werkzaamheden. De werkzaamheden hebben namelijk vertraging opgelopen doordat er meerdere archeologische vondsten zijn gedaan.

“Er zijn archeologische vondsten gedaan in de vorm van oude muurtjes, houtresten en dergelijke. Het ontgraven is begeleid door een archeoloog die heeft de waardevolle vondsten vastgelegd”, vertelt een woordvoerster van de gemeente Maassluis.

De werkzaamheden worden uitgevoerd om wateroverlast tegen te gaan. In de afgelopen jaren zorgden steeds hevigere regenbuien een aantal keer voor wateroverlast in de straat. Daarom maakte de gemeente voor de Lange Boonestraat en directe omgeving een ontwerp met maatregelen om de wateroverlast aan te pakken. Het ontwerp is onderdeel van het project Maassluis Rainproof.

De werkzaamheden zouden naar verwachting tot eind juli duren, maar die datum zal niet meer gehaald worden. “Door deze vondst loopt het werk uit en dat betekent dat er na de bouwvak ook nog gewerkt wordt in de Lange Boonestraat.” Tot wanneer de werkzaamheden precies zullen duren, is nog onbekend.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-