17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Weekendafsluiting A20 tussen Maassluis en knooppunt Kethelplein vanwege werkzaamheden

- Advertentie-

De A20 wordt tussen het Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen verbreed van twee naar drie rijstroken per rijrichting. De rijbaan richting Hoek van Holland is inmiddels klaar. De komende weken werkt bouwconsortium BAAK op de rijbaan richting Rotterdam. Omdat voor de werkzaamheden afsluitingen nodig zijn, werkt de aannemer in het weekend en in de nacht.

Van vrijdag 18 november 22.00 uur tot maandag 21 november 05.00 uur vernieuwt BAAK het asfalt tussen de Marathonweg en het Kethelplein en plaatst een vangrail. De A20 richting Rotterdam is hiervoor afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein. In de nacht van 19 op 20 november wordt een portaal over de A20 geplaatst. Hiervoor wordt de rijbaan richting Hoek van Holland afgesloten tussen 22.00 en 09.00 uur. De werkzaamheden gaan dag en nacht door.

Nieuwe verkeerssituatie
Op maandagochtend is er een nieuwe verkeerssituatie op de A20 richting Rotterdam. Tussen het nieuwe knooppunt Vlaardingen en het Kethelplein zijn dan drie in plaats van twee rijstroken beschikbaar.

Nachtwerkzaamheden
De komende weken vinden er ook doordeweeks in de nacht werkzaamheden in de middenberm van de A20 plaats. Van 21 tot en met 24 november en van 28 november tot en met 1 december werkt de aannemer tussen 22.00 en 05.00 uur en vervangt dan de vangrail. De werkzaamheden zorgen voor geluid in de omgeving.

Vooruitblik 
In het weekend van 2 tot 5 december en in de nachten van 12 tot en met 15 december werkt BAAK nog op de A20. Dan zijn de meeste werkzaamheden klaar. In 2023 staat de aanpassing van de afrit naar de Marathonweg nog gepland.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.blankenburgverbinding.nl/a20.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-