21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Weekendafsluiting A20 richting Rotterdam tussen Maassluis en het Kethelplein

- Advertentie-

Voor de Blankenburgverbinding verbreedt bouwconsortium BAAK de A20 naar 2×3 rijstroken. Dit najaar werkt BAAK hiervoor drie weekenden van vrijdag 22.00 uur tot maandag 05.00 uur op de A20 richting Rotterdam tussen Maassluis en het Kethelplein. Het asfalt wordt vernieuwd, de voegovergangen bij viaducten gesloopt en er wordt een extra rijstrook aangelegd. In het eerste weekend – van 21 tot en met 24 oktober – voert BAAK in de nacht verschillende werkzaamheden uit.

De A20 is vanaf vrijdagavond 21 oktober 22.00 uur tot maandag 24 oktober 05.00 uur, tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein in de richting van Rotterdam afgesloten. De opritten gaan om 21.00 uur dicht.

Wegwerkzaamheden A20

In november werkt de aannemer twee weken in de nacht in de middenberm van de snelweg voor het vernieuwen van de vangrail. Hierover berichten wij later. Voor de werkzaamheden zijn afsluitingen noodzakelijk.

Werkzaamheden eerste weekend: 21 – 24 oktober
In het weekend van 21 tot 24 oktober werkt BAAK bij de viaducten over de Lepelaarsingel, Holysingel, Vlaardingervaart en Marathonweg. De voegovergangen, dat zijn de naden tussen het viaduct en de weg die de werking door hitte of kou opvangen, worden gesloopt. Verder vervangt de aannemer het asfalt op de viaducten en tussen de Lepelaarsingel en het Kethelplein en wordt een vangrail geplaatst. De aannemer freest eerst het bestaande asfalt weg en brengt daarna nieuw asfalt aan. De weg wordt afgewerkt met nieuwe belijning en bebording.

De opritten in Maassluis, bij de Marathonweg en de Holysingel zijn vanaf 21.00 uur afgesloten. Op de rijbaan richting Hoek van Holland is tussen het Kethelplein en Maassluis de linkerrijstrook dicht. Het verkeer wordt omgeleid.

Omleidingen
Tijdens de nacht- en weekendafsluitingen worden verschillende omleidingsroutes ingesteld

  • Vanuit Hoek van Holland wordt verkeer omgeleid via de N223 en de A4
  • Verkeer tussen Maassluis en Vlaardingen wordt via Maassluissedijk geleid
  • Verkeer vanuit Vlaardingen voor de A20 richting Rotterdam kan via de Burgemeester Heusdenslaan en Hargalaan naar oprit 10 Schiedam-Noord rijden.

Geluidshinder 
Tijdens de nacht- en weekendafsluitingen moet veel werk worden verzet. In het weekend werkt de aannemer dag- en nacht door. Er rijdt veel werkverkeer en verschillende werkzaamheden, zoals het frezen van asfalt en het plaatsen van vangrail, zorgen voor geluid in de omgeving. Vooral het slopen van de voegovergangen in het eerste weekend en het inbouwen ervan in het derde weekend geven veel geluid. Mogelijk ziet u ook verlichting van de bouwplaats.

Vooruitblik 2023 
In december zijn de meeste werkzaamheden voor de verbreding van de A20 klaar. In 2023 verlegt BAAK aan de zuidkant nog de afrit naar de Marathonweg, wordt gewerkt aan geluidschermen ten westen van de Westwijk en voert de aannemer de laatste restpunten uit. In 2023 informeren we u hierover.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-