17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Weekendafsluiting A20 richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en Maassluis

- Advertentie-

Van vrijdag 23 september 22.00 uur tot maandag 26 september 05.00 uur is de A20 richting Hoek van Holland tussen het Kethelplein en Maassluis afgesloten voor werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding. De opritten bij de Holysingel en de Marathonweg in Vlaardingen gaan al om 21.00 uur dicht en op de rijbaan richting Rotterdam is tussen Maassluis en het Kethelplein de linkerrijstrook dicht.

Om de bewegwijzeringsborden op de A4 tijdelijk aan te passen is vrijdagnacht en zondagnacht de Ketheltunnel richting Rotterdam enige tijd afgesloten. In de richting van Den Haag zijn af- en oprit 16 (Vlaardingen-Oost) en de parallelweg van de Beneluxtunnel enige tijd dicht.

Omleidingen 
Tijdens dit weekend wordt doorgaand verkeer richting Hoek van Holland omgeleid via de A4 en de N223. Verkeer vanuit Rotterdam/Delft naar Vlaardingen rijdt via de A20 afrit 10 Schiedam-Noord of A4 afrit 16 Vlaardingen-Oost. Verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis kan omrijden via de Maassluissedijk. Om sluipverkeer tegen te gaan zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand verkeer.

Geluidshinder 
In het weekend wordt dag en nacht doorgewerkt. Er rijdt veel werkverkeer en verschillende werkzaamheden, zoals het frezen van asfalt en het plaatsen van vangrails, zorgen voor geluid in de omgeving. Mogelijk is ook verlichting van de bouwplaats te zien.

Nieuwe verkeerssituatie
Op maandag 26 september is de situatie op de A20 richting Hoek van Holland gewijzigd. Bij afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) wordt de derde rijstrook opengesteld. Bij het nieuwe knooppunt Vlaardingen ligt de verbindingsweg naar de A24 klaar. Deze blijft echter afgesloten totdat de A24 in 2024 opengaat. Tot die tijd gaat de snelweg hier terug naar twee rijstroken.

Meer informatie: www.blankenburgverbinding.nl/a20.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-