13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Weekendafsluiting A20 richting Hoek van Holland tussen het Kethelplein en Maassluis

- Advertentie-

In het weekend van 7 tot 10 oktober is de A20 richting Hoek van Holland tussen het Kethelplein en Maassluis afgesloten vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding. In de nacht van 8 op 9 oktober is ook de rijbaan richting Rotterdam dicht tussen Maassluis en afrit 9 Vlaardingen. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met langere reistijd.

In het weekend wordt dag en nacht doorgewerkt. Er rijdt veel werkverkeer en verschillende werkzaamheden, zoals het frezen van asfalt, het inbouwen van voegovergangen tussen viaducten en de rijbaan en het plaatsen van vangrail, zorgen voor geluid in de omgeving. Mogelijk is ook verlichting van de bouwplaats te zien.

Afsluitingen
Deze weekendafsluiting is van vrijdagavond 7 oktober 22.00 uur tot maandagochtend 10 oktober 05.00 uur. De opritten bij de Holysingel en de Marathonweg in Vlaardingen zijn op 7 oktober vanaf 21.00 uur afgesloten. Op de rijbaan richting Rotterdam is tussen Maassluis en het Kethelplein de linkerrijstrook dicht.

Om de bewegwijzeringsborden op de A4 tijdelijk aan te passen is vrijdagnacht en zondagnacht de Ketheltunnel richting Rotterdam enige tijd afgesloten. In de richting van Den Haag zijn dan op de A4 af- en oprit 16 (Vlaardingen-Oost), de parallelweg van de Beneluxtunnel en de verbindingsweg naar de A20 richting Rotterdam enige tijd dicht.

Van zaterdag 8 oktober 22.00 uur tot zondag 9 oktober 9.00 uur is de A20 richting Rotterdam afgesloten vanaf oprit 7 Maassluis tot afrit 9 Vlaardingen. De opritten in Maassluis en bij de Marathonweg gaan om 21.00 uur dicht. Voor afrondende werkzaamheden is de A20 richting Hoek van Holland ook afgesloten van maandag 10 oktober 22.00 uur tot dinsdag 11 oktober 05.00 uur.

Omleidingen
Tijdens dit weekend wordt doorgaand verkeer richting Hoek van Holland omgeleid via de A4 en de N223. Verkeer vanuit Rotterdam/Delft naar Vlaardingen rijdt via de A20 afrit 10 Schiedam-Noord of A4 afrit 16 Vlaardingen-Oost. Lokaal verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis kan omrijden via de Maassluissedijk. Om sluipverkeer tegen te gaan zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand verkeer.

Tijdens de nachtafsluiting van de A20 richting Rotterdam wordt doorgaand verkeer vanaf knooppunt Westerlee omgeleid via de N223 en de A4. Lokaal verkeer tussen Maassluis en Vlaardingen kan via de Maassluissedijk naar Vlaardingen.

Het wordt druk
De ervaring leert dat het door de afsluiting van de A20 erg druk wordt op de wegen in Maassluis en Vlaardingen. Dit zorgt, vooral op de Maassluissedijk, voor vertragingen die op kunnen lopen tot een half uur. BAAK adviseert reizigers om de hoofdomleidingsroutes te volgen, de metro te nemen of om op de fiets te stappen. De hoofdomleidingsroutes zijn dan wel langer dan de routes binnendoor, maar omdat het verkeer op deze wegen beter doorstroomt, zijn ze sneller.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-