16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Vuurwerkshow Furieade Maassluis vroegtijdig stilgelegd vanwege veiligheidsredenen

- Advertentie-

De vuurwerkshow bij de Furieade in Maassluis werd vrijdagavond na enkele minuten al stilgelegd vanwege veiligheidsredenen. “In een klein deel van het publiek kwamen vuurwerkdeeltjes terecht, die uit de lucht naar beneden vielen”, zegt Remco Brandenburg van de Furieade tegen 112Maasmedia.

Lees ook: Jongen bedreigt verkeersregelaar met mes tijdens Furieade in Maassluis

Tijdens de vuurwerkshow stond er een redelijk harde wind. De show kon alsnog doorgaan. Tijdens het vuurwerk bleek dat er (brandende) vuurwerkdeeltjes naar beneden vielen en terechtkwamen in een klein deel van het publiek. De wind speelde daar vermoedelijk een rol in. “Een maatregel die we hebben is dat wij het vuurwerk kunnen stoppen als dat moet. We hebben toen besloten het vuurwerk te stoppen, omdat we niet willen dat er mensen gewond raken”, zegt Brandenburg.

Voor zover bekend raakte er niemand gewond door de deeltjes die naar beneden vielen. Wel is er veel vuurwerk over, omdat er eigenlijk voor 15 minuten aan vuurwerk klaarstond. “We zijn nog aan het kijken wat we met dat vuurwerk gaan doen, misschien steken we dat op een ander moment dit weekend nog af. Of we laten het zo en we doen er niets meer mee”, vervolgt de zegsman van de Furieade.

Veiligheid
Vorig jaar vielen er bij de vuurwerkshow ook brandende deeltjes naar beneden, die terechtkwamen in het publiek. Daarbij liepen meerdere mensen lichte verwondingen op en schade aan kleding.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-