16.6 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

Vuurwapenbezit en vuurwapenhandel in Maassluis in acht jaar tijd verdubbeld

- Advertentie-

De afgelopen acht jaar is de vuurwapenbezit en vuurwapenhandel in Maassluis verdubbeld, dat blijkt uit cijfers van de politie.

In 2012 onderzocht de recherche 5 zaken van wapenhandel in Maassluis. In 2020 onderzocht de recherche 10 zaken van wapenhandel en vuurwapenbezit in Maassluis. Dit is een verdubbeling.  Deze zaken gingen over de handel en bezit van vuurwapens.

Wat doet de politie tegen illegale wapenhandel?
Politiekorpsen doen geregeld invallen in het kader van grootscheepse acties tegen de groeiende wapenhandel. Zeker in de grote steden. Daarbij houden ze verdachten en handelaars aan en nemen ze wapens en munitie in beslag. Doel is criminelen uit te schakelen die verantwoordelijk zijn voor de illegale wapenhandel.

Waar kan ik wapens inleveren?
Het bezit van wapens is strafbaar. Heeft u een wapen en/of munitie? Dan moet u deze inleveren bij de politie, afdeling Korpscheftaken. De politie organiseert geregeld inleveracties. Personen kunnen dan bij de politie, maar vaak ook op school en in de horeca, slag- of steekwapens of (gevonden) munitie inleveren, zonder dat zij voor het bezit ervan worden vervolgd.

Ziet u een persoon met een (vuur)wapen lopen? Bel 112!

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-