Vlaardingen

Vuurwapen en namaak horloges aangetroffen bij bedrijven in Vlaardingen

Tijdens een bedrijvencontrole die de gemeente Vlaardingen samen met de Douane, Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (Vbv), Stedin, arbeidsinspectie SZW (Sociale zaken en werkgelegenheid), DCMR en het ROBT (Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team) heeft uitgevoerd zijn verschillende misstanden aangetroffen. Op woensdag 23 juni hebben de samenwerkingspartners vier bedrijven op verschillende bedrijventerreinen in Vlaardingen gecontroleerd.

In een autobedrijf is een verboden vuurwapen aangetroffen. Er zijn kentekenplaten aangetroffen, waarvan de ondernemer aangifte van vermissing had gedaan (valse aangifte/fraude). Ook zijn er tien namaak merkhorloges gevonden. De politie is ter plaatse gekomen en heeft ondernemer  aangehouden. Het pand is met spoed gesloten op last van de burgemeester en de ondernemer krijgt een waarschuwing voor het niet bijhouden van het Digitaal Opkopersregister (DOR). Het DOR is een inkoopregister. Opkopers zijn wettelijk verplicht om alle aangekochte goederen hierin te registreren.

Bij een ander bedrijf werd het DOR goed bijgehouden. Wel stonden er veel auto-onderdelen niet goed opgeslagen, waarbij ook onderdelen op de grond stonden. Doordat er geen duidelijke nooduitgangen waren is het dan bij calamiteiten moeilijk om het pand te verlaten. Dit wordt doorgegeven aan de brandweer. De arbeidsinspectie geeft dit ook door om de arbo-omstandigheden te controleren. Eén van de panden is slecht onderhouden. Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Vlaardingen gaat de constructie van het pand controleren. Er is geen contract voor gasverbruik terwijl er wel gas wordt gebruikt. Stedin stuurt hiervoor een naheffing. De VbV heeft een aantal voertuigen in onderzoek.

Aanpak ondermijning
Gemeente Vlaardingen trok bij deze controle op met meerdere partners. De bestuurlijke aanpak is namelijk hét instrument om ondermijnende criminaliteit te frustreren en te belemmeren.

In het Integraal Veiligheidsplan 2020-2023 van de gemeente Vlaardingen is de aanpak van ondermijning als speerpunt opgenomen. Uit de veiligheidsanalyse komen nadrukkelijk de grootschalige ondermijningsproblemen in Vlaardingen naar voren. In de afgelopen periode zijn er bijvoorbeeld meerdere grote hennepkwekerijen aangetroffen, gestolen onderdelen en situaties waaruit voorbereidende handelingen voor de productie van harddrugs bleken.

Lees ook:

More in:Vlaardingen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *