17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Vrouw overleden bij uitslaande flatbrand in Maassluis: ‘We schreeuwden nog dat ze moest springen, maar ze durfde niet’

- Advertentie-

Een vrouw is dinsdagochtend 21 juni overleden bij een uitslaande woningbrand op de Jongkindstraat in Maassluis. Ook zijn twee brandweermannen gewond geraakt.

Brand
Even voor 08.00 uur is er een harde knal te horen op de Jongkindstraat, de brand is direct uitslaand. Buren maken elkaar direct wakker en gaan naar buiten. Buiten zien mensen iets verschrikkelijks; de bewoonster van de brandende woning staat op het balkon en kan geen kant op. Er wordt direct 112 gebeld en de meldkamer stuurt veel hulpdiensten op de melding af.

‘We schreeuwden nog dat ze moest springen, maar ze durfde niet’, vertelt een buurman met tranen in zijn ogen. Hulpdiensten arriveren snel, maar konden ondanks de goede en snelle inzet niets meer voor de vrouw betekenen. De vrouw kwam door de brand om het leven.

Door de brand hing er een flinke rookpluim boven Maassluis. Bij de 112-meldkamer kwamen er diverse meldingen binnen over de brand. Bij het forceren van de deur van de woning waar de brand woedde, raakte een brandweerman gewond. Een andere brandweerman raakte bevangen door de hitte en moest het gebouw verlaten om af te koelen. Beide brandweermannen zijn buiten levensgevaar.

De brandweer heeft een kat uit de woning gered, de kat is meegenomen door de dierenambulance. In totaal zijn er 12 appartementen ontruimd geweest. Van 4 appartementen kunnen de bewoners niet terug naar de woning vanwege water-, rook-, en roetschade. De andere appartementen worden stapsgewijs vrijgegeven.

Burgemeester Haan kwam ook ter plaatse en heeft met betrokken buurtbewoners en hulpverleners gesproken en hun een hart onder de riem gestoken. De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand. De mensen die bij dit incident betrokken waren en alle hulpverleners krijgen hulp met de verwerking van dit incident, als dat nodig is.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-