11.6 C
Maassluis
zaterdag, maart 2, 2024

‘Vriendenstichting’ van voetbalvereniging VDL doet aangifte van verduistering tegen penningmeester

- Advertentie-
De Stichting Vrienden van VDL doet aangifte tegen de voormalige penningmeester wegens verduistering van duizenden euro’s. Financiële controle heeft uitgewezen dat er sprake is van ongefundeerde en onrechtmatige (forse) uitgaven door de inmiddels oud-penningmeester.
 
Het gaat om het geld wat de stichting heeft gekregen van sponsoren en subsidiegelden. ”Het loopt in de duizenden euro’s wat de oud-penningmeester heeft uitgegeven”, zo vertelt Wim Tuit, voorzitter van de vriendenstichting van VDL, aan 112Maasmedia. De oud-penningmeester heeft het geld uitgegeven aan privéaankopen. 
 
Toen het bestuur erachter kwam dat de penningmeester ongefundeerde en onrechtmatige (forse) uitgaven had gedaan met het geld van de stichting, wilde het bestuur met de penningmeester in gesprek. ”Wij hebben hem meerdere keren een gesprek aangeboden. Hij wilt niet in gesprek met ons en hij zegt dat hij de financiële stukken heeft ingeleverd op de geëigende plaats. Wij kunnen de stukken niet vinden”, zo vertelt Tuit aan 112Maasmedia.
 
”Het bestuur van de Stichting heeft zich gedwongen gevoeld om betrokken bestuurslid per direct te ontslaan. Tevens is aangifte gedaan en heeft een verder onderzoek plaats naar andere uitgaven in de voorbije seizoenen”, zo reageert voetbalvereniging VDL Maassluis.
 
Volgens VDL heeft de stichting inmiddels een advocaat in de arm genomen en worden verdere juridische stappen niet uitgesloten. ”De leden en donateurs van de voetbalvereniging VDL hebben recht op informatie, omdat de financiële administraties van zowel de voetbalvereniging als de Stichting aan elkaar gelinkt zijn”, aldus VDL.
 
De penningmeester wil in de pers niet reageren op de aantijgingen zolang de zaak loopt. De man werd in 2017 benoemd tot erelid van VDL Maassluis en kreeg toen ook Erespeld der Gemeente uitgereikt, hij had dus een groot aanzien binnen VDL. Het onderzoek is nu in handen van het Openbaar Ministerie (OM).

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-