17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Vluchtauto van moordverdachte ‘Lucky’ aangetroffen in Hoek van Holland: arrestatieteam valt woning binnen

- Advertentie-

In het onderzoek naar de 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia Vuong, is dinsdagavond in Hoek van Holland een derde vluchtauto aangetroffen. De zwarte Seat Ibiza stond geparkeerd op de Dolphijnstraat.

”Omdat vermoed werd dat Vuong mogelijk bij een kennis zou verblijven, werd een woning in de omgeving binnengevallen en doorzocht. Helaas trof het arrestatieteam Vuon niet aan. De zoektocht gaat onverminderd door en hulp van publiek blijft welkom”, zo meldt de politie,

Goed recherchewerk
Nadat dinsdagmiddag 24 januari de Skoda Octavia (een eerdere vluchtauto) werd teruggevonden op de Kuinder in Rotterdam Zevenkamp, kwam in het onderzoek al snel de zwarte Seat in beeld als mogelijke derde auto waarin Vuong zich verplaatste. Goed recherchewerk leidde agenten naar Hoek van Holland, waar de auto dinsdagavond leeg werd aangetroffen. Ook het onderzoek in de nabijgelegen woning en de directe omgeving leidde niet tot de vondst aanhouding van Vuong. Er is niemand aangehouden.

Een groot team van politie en specialistische diensten wil nu onder andere weten wie Vuong in de omgeving van Hoek van Holland heeft gezien en mogelijk in welke auto hij is gestapt. Misschien hebben mensen dat gezien. Alle informatie blijft welkom bij de politie. Heeft u tips of informatie over de locatie van de verdachte? Bel direct 112 en benader hem niet zelf.

Beloning
Het is van groot belang dat de politie Minh Nghia Vuong aan kan houden en daarom looft het Openbaar Ministerie 30.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de vindplaats en aanhouding van Vuong. Vuong wordt verdacht van moord en een poging moord.

Het vermoeden bestaat dat Minh contact probeert te zoeken met mensen in zijn netwerk om zo te voorzien in zaken als onderdak, eten en middelen om uit het zicht van de politie te blijven. We doen een beroep op deze mensen om zich bij de politie te melden. Dit kan ook volledig anoniem via onderstaande contactmogelijkheden.

Schietpartij
Een 66-jarige inwoonster van Dordrecht is zaterdag 21 januari overleden na een schietpartij bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Een 38-jarige vrouw uit Rotterdam raakte zwaargewond en is met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis. Het betreft een moeder en dochter. De verdachte, Minh Nghia Vuong, wist weg te komen. Vermoed wordt dat de toedracht moet worden gezocht in de relationele sfeer.

Foto van de aangetroffen vluchtauto in Hoek van Holland:

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-