7.8 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Vlaardingse loodgieter mag zijn huis weer in na twee weken zonder explosies bij zijn panden

- Advertentie-

De Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen mag vanaf vrijdag weer zijn woning in aan de Greta Hofstralaan in Vlaardingen. Ook een woning in Vlaardingen-Oostwijk wordt weer vrijgegeven. Dat maakt de gemeente Vlaardingen woensdag bekend.

De bedrijfspanden in de Oostwijk blijven nog wel gesloten. Burgemeester Bert Wijbenga: “Het sluiten van een woning is een vergaande beperking die veel invloed heeft op iemands leven en kan niet oneindig worden verlengd. Daarvoor hebben we met de betrokkenen een aantal afspraken in het kader van veiligheid gemaakt. De bedrijfspanden blijven nog wel langer gesloten.”

De politie doet nog verder onderzoek naar de explosiereeks waar de loodgieter telkens doelwit van was. Aangezien er nu twee weken geen explosies zijn geweest bij de loodgieter, mag hij terugkeren naar huis. Wel zijn er afgelopen twee weken meerdere andere explosies in Vlaardingen geweest, maar deze lijken niet in verband te staan met de aanslagen op de loodgieter.

De veiligheidsmaatregelen in Vlaardingen blijven wel aangescherpt. Zo blijft er cameratoezicht voor de woning van de loodgieter en bij zijn bedrijfspanden. Ook staat er in de avond- en nachtelijke uren beveiliging voor de panden. Daarnaast surveilleert de politie zowel opvallend als onopvallend bij de panden en doet de politie met een tiental rechercheurs onderzoek naar de explosiegolf.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-