Vlaardingen

Vlaardinger mishandelt zijn opa na betasting van zusje: hersenbloeding, schedelbreuk en 20 dagen in coma

Een 25-jarige Vlaardinger is deze maand door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld voor de zware mishandeling van zijn eigen opa in Vlaardingen.

Mishandeling
De jongere zus van de verdachte heeft kort vóór het delict aan hem verteld dat zij in oktober 2020 -(kort na het overlijden van hun vader) door haar opa was aangerand. De verdachte en zijn zus wilden hun opa daarmee confronteren, omdat hij tot dan toe altijd had ontkend.

Om die reden heeft de 25-jarige Vlaardinger in de nacht van 26 september 2021 zijn bijna 70-jarige opa gebeld met de smoes dat hij met een lekke band bij het Tango benzinestation in Vlaardingen stond. Daarop is zijn opa naar het tankstation gereden. Terwijl zijn opa gebukt zat om naar de band van de auto van de verdachte te kijken, heeft de verdachte hem één keer hard tegen zijn hoofd geschopt. ,,Ik lig nog wakker van het geluid dat ik toen hoorde. Een heftig geluid. Enkel daardoor wist ik dat het foute boel was. Ik hoopte dat hij zou opstaan.’’ Aldus de verdachte in de rechtbank. Nadat het slachtoffer per ambulance werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is hij met spoed geopereerd.

Ik lig nog wakker van het geluid dat ik toen hoorde

Het slachtoffer heeft onder meer een hersenbloeding en een schedelbreuk opgelopen waardoor hij met spoed moest worden geopereerd en vervolgens in coma heeft gelegen.

De rechtbank acht het aannemelijk dat de verdachte boos en gekrenkt was als gevolg van wat zijn jongere zus hem had verteld over een aanranding door hun opa. ‘Dat rechtvaardigt echter niet het eigenmachtige en zeer gewelddadige handelen van de verdachte tegenover het slachtoffer’, aldus de rechter.

Het slachtoffer is inmiddels weer hersteld. De band tussen de verdachte en het slachtoffer is ook hersteld, het slachtoffer heeft geen aangifte willen doen. ”Het feit zal, mede gezien het zware letsel dat hij heeft opgelopen, een grote impact op hem hebben gehad. Dat het slachtoffer geen aangifte heeft willen doen, doet daaraan niet af”, aldus de rechtbank.

Persoonlijke omstandigheden
De 25-jarige verdachte is onderzocht en daaruit blijkt dat hij een stabiel leven heeft. Hij was bezig met zijn laatste jaar van de HBO-opleiding Rechten en hij heeft een eigen onderneming. Het risico op recidive wordt laag ingeschat. De verdachte staat open voor hulpverlening en de relatie met het slachtoffer is hersteld. Het handelen van de verdachte lijkt situationeel te zijn geweest waarbij hij vanuit emotie impulsief heeft gehandeld. Ook wordt rekening gehouden met de specifieke en uitzonderlijke familieomstandigheden die hebben geleid tot het strafbare handelen van de verdachte. De spijt die de verdachte op zitting over zijn handelen heeft betuigd is op de rechtbank oprecht overgekomen.

Straf
De Vlaardingen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 dagen waarvan 14 dagen voorwaardelijk met een proeftijd proeftijd 2 jaar en een onvoorwaardelijke taakstraf van 200 uur. De gevangenisstraf is gelijk aan de tijd dat de verdachte in voorarrest zat, de Vlaardinger hoeft dus niet terug naar de gevangenis.

De officier van justitie had een stuk hogere straf geëist. De eis van Justitie was een veroordeling van de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 8 maanden met aftrek van voorarrest, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. De rechter is hier niet in meegegaan.

 

Lees ook:

More in:Vlaardingen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *