17.8 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Vlaardingen staat stil bij ernstige mishandeling van pleegkind, knuffels neergelegd bij stadhuis

- Advertentie-

Boos en verdrietig, dat zijn de inwoners van Vlaardingen nadat een 10-jarig meisje ernstig werd mishandeld door haar pleegouders in hun woning aan de Madoerastraat in Vlaardingen. Het meisje ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De pleegouders zitten vast. Vrijdagavond werden er knuffels neergelegd bij het stadhuis, waar een bijeenkomst werd georganiseerd.

Het meisje werd vorige week in de nacht van maandag op dinsdag met zware verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Omdat het ziekenhuis het niet vertrouwde, werd de politie ingeschakeld. Dat leidde tot een onderzoek, waaruit bleek dat het meisje mogelijk al langere tijd thuis werd mishandeld door haar pleegouders.

Volgens burgemeester Bert Wijbenga is het kind er zeer slecht aan toe en wordt gevreesd voor haar leven. De twee verdachten zijn haar pleegouders: John en Daisy van den B., beiden 37 jaar oud. Het meisje zou al eerder op school hebben verteld dat ze werd mishandeld. Ook haar biologische moeder zou meermaals haar zorgen hebben geuit.

De pleegouders zitten vast, ze worden verdacht van poging doodslag, zware mishandeling, het meisje tegen haar wil in vasthouden en haar in hulpeloze toestand hebben gelaten. De politie doet met een groot team van rechercheurs onderzoek in deze zaak. Bij de woning van het pleeggezin aan de Madoerastraat zit een knuffeltje aan de deur. Ook staat er een mobiele camera in de straat, die de woning in de gaten kan houden.

Vrijdagavond werd er bij het stadhuis in Vlaardingen een bijeenkomst gehouden, zo’n tweehonderd mensen kwamen daarop af. Er werden veel knuffels neergelegd. Ook hebben mensen hun boosheid en verdriet met elkaar gedeeld. Daarnaast hield de burgemeester en een wethouder een toespraak. “Ik hoop dat we haar ooit kunnen vertellen dat toen zij het heel zwaar had, dit is gebeurd. Dat we met z’n allen voor haar samen kwamen”, zei burgemeester Bert Wijbenga.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-