16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Vijfde verdachte aangehouden voor schietpartij in Vlaardingen-Westwijk

- Advertentie-

In het onderzoek naar een schietincident op zondag 7 januari in een woning aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen is dinsdag 6 februari een vijfde verdachte aangehouden. Het 29-jarige slachtoffer ligt nog altijd in het ziekenhuis.

Lees ook: Toestand slachtoffer (29) schietpartij Vlaardingen-Westwijk nog altijd kritiek

De verdachte kwam naar voren in het onderzoek en meldde zich afgelopen dinsdag bij een politiebureau. De 28-jarige Rotterdammer is aangehouden en werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat hij in ieder geval 14 dagen vast blijft zitten.

Eerdere aanhoudingen
Zondag 7 januari, kort na de schietpartij, hielden agenten al drie verdachten aan. Uit onderzoek bleek dat de woning tegenover de woning van het slachtoffer betrokkenheid leek te hebben bij de schietpartij. Daar werd tijdens een doorzoeking onder andere een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

De drie aangehouden verdachten worden in verband gebracht met deze verdovende middelen. De drie zitten nog altijd vast. Na onderzoek en een nauwe samenwerking met de Franse politie werd donderdag 11 januari ook een 17-jarige verdachte aangehouden in Frankrijk. Hij zit inmiddels vast in Nederland.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-