6.4 C
Maassluis
vrijdag, maart 1, 2024

Vijf Maassluise jongeren redden leven 26-jarige vrouw en krijgen erespeld

- Advertentie-

Vijf jongeren uit Maassluis hebben maandagmiddag 25 juni 2020 de erespeld van de gemeente Maassluis ontvangen. Het vijftal krijgt de onderscheiding omdat zij vorig jaar tijdens de opening van het strandseizoen in Hoek van Holland het leven hebben gered van de 26-jarige Desiree uit Vlaardingen.

Burgemeester Edo Haan noemde het koelbloedige optreden van Sem Weeke, Bas Hoogeveen, Maurits Moerman, Timo Slootheer en Daan de Jong die zaterdagmiddag 30 mei 2019 ‘bewonderenswaardig en professioneel’. De vijf handelden razendsnel toen een ruit naast de dansende Vlaardingse sneuvelde en een glasscherf in het bovenbeen van Desiree terecht kwam. Die scherf raakte een slagader.

Lang revalidatieproces
De vijf vrienden slaagden erin het bloeden onder controle te krijgen en Desiree over te dragen aan het ambulancepersoneel. Volgens de arts die de Vlaardingse behandelde hebben de vijf haar leven gered. Desiree kan na een lang revalidatieproces weer zelfstandig lopen.

Snel en kordaat optreden
Burgemeester Haan was tijdens de uitreiking van de erespelden vol lof over het snelle en kordate optreden van de Maassluise strandhelden. Vier van de vijf redders ontvingen de speld tijdens een emotionele bijeenkomst in het stadhuis. Maurits Moerman volgde de uitreiking via een videoverbinding vanuit Aruba.

Erespeld
De erespeld der gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente. 
 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-