9.7 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Vijf jongeren aangehouden na vernielingen aan Langetaam in Maasland

- Advertentie-

In de nacht van 1e op 2e kerstdag omstreeks 03:00 uur zijn er vijf personen aangehouden aan de Langetaam in Maasland. De jongens werden aangehouden ter zake vernieling van geparkeerde voertuigen.

De politie kreeg afgelopen nacht diverse meldingen van bewoners die autoalarmen hoorden afgaan. De politie was binnen enkele minuten met drie eenheden op de Langetaam, al snel werden daar drie jongens staande gehouden. Op het Kastanjehof hadden twee buurtbewoners al twee andere personen staande gehouden, één buurtbewoner werd hierbij bedreigd door een verdachte.

De politie deed onderzoek en ontdekte al snel dat er vier voertuigen waren vernield, de spiegels waren eraf getrapt. Omdat de vijf verdachten allemaal verschillenden verklaringen aflegden over de gepleegde vernielingen, heeft de politie de vijf jongens aangehouden. Één verdachte was nog minderjarig. De vijf aangehouden personen zijn met een arrestantenwagen overgebracht naar het cellencomplex bij het politiebureau van Delft. De recherche gaat de verdachten verhoren, de politie heeft bij enkele bewoners al aangifte opgenomen van de vernielingen. De politie verwacht in de loop van de dag nog meer aangiftes van vernielingen aan auto’s binnen te krijgen.

Foto’s ingezonden: L. Koek/ Koekmedia

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-