18 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Vijf jaar cel voor man (41) die Maassluizer neerschoot in het Vroesenpark in Rotterdam

- Advertentie-

Een 41-jarige Rotterdammer die op 14 augustus dit jaar een toen 35-jarige Maassluizer neerschoot in het Vroesenpark in Rotterdam, moet 5 jaar de cel in. De Rotterdam heeft zich schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag. De man uit Maassluis werd door meerdere kogels geraakt.

Schietpartij
De man uit Maassluis was op zondagmiddag 14 augustus 2022 samen met vrienden in het Vroesenpark in Rotterdam. Op enig moment kwam er een man op hem af en er ontstond een woordenwisseling en een handgemeen. Die man pakte vervolgens een vuurwapen en schoot daarmee meermalen op de Maassluizer.

Het slachtoffer en de verdachte kende elkaar niet. De verdachte maakte een opmerking tegen de man uit Maassluis dat hij niet zo blij moest doen, waarop de man uit Maassluis vroeg wat zijn probleem was. Hierna sloeg de verdachte de man uit Maassluis en ontstond er een handgemeen waarna de verdachte uit zijn heuptasje een vuurwapen haalde en meermalen gericht op de man uit Maassluis schoot.

”De verdachte heeft op korte afstand gericht op de man uit Maassluis geschoten en de man uit Maassluis is daarbij door meerdere kogels in beide dijbenen geraakt. Door op korte afstand en gericht op het slachtoffer te schieten heeft de verdachte bewust de aanmerkelijke kans aanvaard dat hij een slagader of (door bewegingen van hemzelf of van het slachtoffer) andere vitale delen van de aangever zou raken, wat de dood van de man uit Maassluis tot gevolg had kunnen hebben”, zo is te lezen in de uitspraak van de rechtbank.

Daarna rende de man weg, met achterlating van wat persoonlijke spullen waaronder zijn slippers. Op de plaats delict worden behalve die persoonlijke spullen en slippers verder een huls en een kogelpatroon aangetroffen. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat op de slippers, de huls en het kogelpatroon het DNA van de verdachte zit.

Veroordeling
Naast een gevangenisstraf van vijf jaar moet de verdachte ook een schadevergoeding van 7.550 euro betalen.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-