8.7 C
Maassluis
dinsdag, april 16, 2024

Vier maanden cel voor 21-jarige vrouw die man stak met keukenmes in Maassluis

- Advertentie-

Een 21-jarige vrouw uit Maassluis moet vier maanden de cel in.  Daarnaast moet ze verplicht een gedragstraining volgen, zo oordeelde de rechtbank Rotterdam.

De 21-jarige studente was veel thuis vanwege online lessen door de coronamaatregelen. Haar huisgenoot was ook veel thuis en zette volgens de vrouw veel de tv aan met hard geluid. Als de studente er wat van zei, liep dit uit tot een ruzie, zo meldt het AD.

Na een ruzie in december 2020 praatten de twee huisgenoten twee dagen lang niet meer met elkaar. Op de derde dag besloot de 21-jarige student dat het genoeg was geweest en zij wilde de ruzie uitpraten, maar toen liep het uit de hand.

Beiden personen belden de politie die ter plaatse kwam. De politie kreeg de situatie snel rustig. Tijdens dat de politie bezig was met het aanhoren van het verhaal over wat er precies is gebeurd, pakte de 21-jarige studente een mes en stak ze haar huisgenoot in zijn linkerschouder.

Omdat de politie al ter plaatse was, greep de politie direct in. De 21-jarige vrouw werd direct aangehouden voor poging doodslag en het slachtoffer kreeg medische hulp. De man werd uiteindelijk met een wond overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrouw verklaart in de rechtbank zich geïntimideerd te voelen en onrustig. ,,Toen zag ik in de keuken dat mes liggen. Ik heb het in een opwelling gepakt en stak hem in zijn linker schouder. Het was een impulsieve actie. Ik voelde me gewoon niet goed. Ik besef dat ik te ver ben gegaan, maar het gebeurde. Ik wil dan ook mijn excuses aanbieden.”

Ik heb het in een opwelling gepakt en stak hem in zijn linker schouder. Het was een impulsieve actie.

Justitie eiste een gevangenisstraf van 5 maanden waarvan 1 maand voorwaardelijk. De rechter ging mee in de onvoorwaardelijke straf en legde een gevangenisstraf van 4 maanden op. Daarnaast moet de 21-jarige vrouw een gedragstraining volgen en het slachtoffer 1550 euro betalen als schadevergoeding.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-