17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

VIDEO: Automobilist die te water raakte in Maasland reed 120 km/u en zat met telefoon achter het stuur

- Advertentie-

De automobilist die zaterdagochtend 5 november vroeg in de ochtend uit de bocht vloog en te water raakte op de Molenweg in Maasland, reed 120 km/uur en zat op zijn telefoon. Dat blijkt uit een filmpje dat 112Maasmedia in handen heeft gekregen.

Lees ook: Jongeman vliegt met auto van vriend uit de bocht en belandt in het water N468 in Maasland

Op het filmpje, gemaakt door de bestuurder zelf, is te zien hoe hard de bestuurder rijdt. De jonge bestuurder filmt nog even ‘stoer’ de snelheid, vervolgens raakt hij bijna de macht over het stuur kwijt. Dat gaat gelukkig nog net goed, hij rijdt met hoge snelheid verder en ging boven de 100 km/uur de bocht door. Dat een bocht maken met zo’n hoge snelheid geen goed idee is, dat werd wel duidelijk. De automobilist vloog uit de bocht en belandde in het water. Op dat moment stopte direct het filmpje.

De automobilist kon zelfstandig uit het voertuig komen. Politie en brandweer (waaronder duikteams) werden met spoed opgeroepen. Toen ter plaatse bleek dat er niemand meer in het voertuig zat, was de brandweer niet meer nodig.

De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval. ”In deze zaak wordt nog onderzoek gedaan. Op basis van de eerste bevindingen zullen deze worden gedeeld met het CBR voor een rijvaardigheidsonderzoek”, vertelt de woordvoerder van de politie eenheid Den Haag aan 112Maasmedia. Of de bestuurder onder invloed reed, kan de politie nog geen reactie op geven.

Op de Molenweg in Maasland is een snelheid van 60 kilometer per uur toegestaan, in de bocht zelfs een snelheid van 30 kilometer per uur.

De video is te zien via de volgende link: https://fb.watch/gDqyZ8dKKr/

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-