17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Verwarde vrouw steelt auto in Maassluis: dollemansrit eindigt in crash in Maasdijk

- Advertentie-

Een verwarde vrouw heeft vrijdagavond 23 december een voertuig gestolen aan de Stationsweg in Maassluis. Volgens de woordvoerder van de politie zaten de sleutels nog in de auto en was de vrouw ingestapt en weggereden. De eigenaar van het voertuig belde vervolgens direct de politie.

Onderweg naar de melding zag een politiewagen het desbetreffende voertuig rijden. De vrouw achter het stuur wilde niet stoppen, dit liep uit in een achtervolging. Tijdens de achtervolging heeft de vrouw diverse paaltjes en/of borden langs de weg geraakt.

De achtervolging ging vanaf Maassluis richting Maasdijk. Hierop werd de politie van basisteam Westland op de hoogte gebracht dat er een achtervolging hun kant op kwam. Op een rotonde op de Maasdijk in Maasdijk ging de vrouw letterlijk rechtdoor over de rotonde. Vanwege de hoge snelheid werd het voertuig hierdoor een klein stukje gelanceerd.

De vrouw kwam met het voertuig in de bosschages van de rotonde terecht, door de harde klap zijn ook stenen van de rotonde losgekomen. Het voertuig schoot vervolgens door tegen de vangrail. De vrouw stapte direct uit het voertuig en zette het op een rennen. Diverse politiewagens hebben enige tijd naar haar gezocht.

Uiteindelijk kwam de vrouw tevoorschijn en is zij direct aangehouden. ‘Zij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om een vrouw met verward gedrag. Wij hebben (nog) geen indicatie van het rijden onder invloed. We gaan kijken wat voor hulp we in gang kunnen zetten voor deze mevrouw’, vertelt de woordvoerder van de politie.

De auto is meegenomen door een berger. De rotonde heeft forse schade. Op het wegdek lag ook een behoorlijke hoeveelheid brandstof. De gemeente is hiervoor ter plaatse gekomen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-