9.7 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Verwarde man zorgt voor politie-inzet aan Dijkgraaf in Maasland

- Advertentie-

De politie is donderdagmiddag 25 juni bezig geweest met een verwarde man in een woning aan de Dijkgraaf in Maasland.

Vuurwerk
De politie kreeg in de ochtend omstreeks 06.30 een melding van overlast, de verwarde man was in het portiek en op straat vuurwerk aan het afsteken. Omwonenden werden hier wakker van. Het vuurwerk wat de man afstak waren, volgens buurtbewoners, meerdere nitraten (illegaal vuurwerk).

De politie kwam ter plaatse, maar omdat de overlast al was gestopt kon de politie nog weinig doen. De politie is met de man in gesprek gegaan.
Later op de dag, rond 14.30 was het opnieuw raak. De verwarde man stak opnieuw vuurwerk af in zijn tuin en op straat. De politie kwam opnieuw ter plaatse.

Omdat de man mogelijk in een psychose zat kwam de politie met meerdere eenheden ter plaatse. Ook liepen een aantal agenten in kogelwerende vesten.
De politie is binnen met de man in gesprek gegaan. Omdat de man hulp nodig heeft is de man meegenomen door de politie naar een instelling waar de man hulp kan krijgen. De hond van de man heeft de politie meegenomen naar een verzorgingsplek voor honden.

Overlast
De man denkt dat er mensen in zijn huis zijn of dat hij wordt afgeluisterd. De man schreeuwt of doet andere overlastgevende dingen in zijn woning. Hierdoor veroorzaakt de man veel overlast voor omwonenden. Volgens omwonenden doet de woningstichting er weinig tot niets aan.

 

 

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-