16.3 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Verwarde en agressieve man slaat met stoel in op agent in Vlaardingen

- Advertentie-

De politie kreeg woensdagochtend 18 augustus een melding van een verwarde man op de Van Hogendorplaan in Vlaardingen. Een man was op straat aan het gillen. Agenten gingen met de man in gesprek. De man gaf aan dat hij bang was voor demonen.

De politie wilde de man laten beoordelen door de GGZ, dit omdat hij een zeer verwarde indruk maakte. Toen de tweede politiewagen kwam aanrijden begon de man te rennen. De man rende een woning binnen. De agenten probeerden het gesprek aan te gaan om de man gerust te stellen, echter had dit geen succes.

De man probeerde opnieuw te vluchten, dit keer via de tuin. De man klom in de tuin over diverse schuttingen. Hierbij werden meerdere vernielingen gepleegd. De man pakte een stoel en probeerde een raam van een woning in te slaan, ook pakte de man een fiets en hij ging hiermee gooien.

Een agent is met een schild de woning in gegaan waarvan de man in de tuin stond. Toen de agent de man benaderde, zag de agent dat de man met een stoel de ramen van de woning probeerde in te slaan. De agent opende de tuindeur, hierop begon de man ook met de stoel op de agent in te slaan.

De agent had een schild vast en kon hiermee gelukkig de klappen afweren. In deze situatie kon de agent niet anders dan gebruik te maken van geweld. De agent besloot pepperspray in te zetten waarop de man onder controle kon worden gebracht.

De man is meegenomen door de ambulancezorg. De man gaat de juiste hulp krijgen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-