9.7 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Verleden en toekomst; 112Maasmedia

- Advertentie-

Er is wat verwarring ontstaan na de opstart van 112Maasmedia. Om de binnengekomen vragen in één keer te beantwoorden het volgende:

112Maasmedia bestaat sinds januari 2021. Ons team heeft een ruime ervaring op het gebied van het zogenoemde ‘112 nieuws’. Voor de oprichting van 112Maasmedia maakten wij als team veel items voor diverse lokale “112 websites”.

Om verdere uitbreiding mogelijk te maken, hebben wij de keuze gemaakt om over te stappen naar een nieuwe eigen opzet namelijk: ‘112 Maasmedia’. Hiermee hebben wij onder andere een stap gezet naar vergroting van de regio van waaruit wij het nieuws brengen. Uitbreiding naar plaatsen zoals bijvoorbeeld Hoek van Holland. Een belangrijk punt is wel dat mensen uit Maasluis niet constant nieuws uit Hoek van Holland op hun tijdlijn zien. Daarvoor hebben wij besloten verschillende Facebookpagina’s aan te maken om het nieuws te verspreiden. Hierdoor kunt eenvoudig zelf kiezen wat u wel en niet wil zien.
Ook is de stap gezet om met een hoge kwaliteits website te werken wat onder andere een snelle en prettige leesbaarheid met zich mee brengt.

Verleden

Op 23 september 2014 begon een van de teamleden een Facebookpagina om hier foto’s te plaatsen met wat korte nieuwsberichten. Er kwamen al snel vele volgers en de pagina veranderde langzaam in een begrip. Op 8 januari 2015 ging de oprichter van deze Facebookpagina een samenwerking aan met de “112Groep”. Hierbij werden berichten die onze Facebookpagina stonden, geplaatst op website(s) van de 112Groep.
Nu, ongeveer 6 jaar later en inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreid team, hebben wij besloten afscheid te nemen van de “112Groep” waarbij wij geen items meer aanleveren. Wel bedanken wij de “112Groep” voor de samenwerking.

Het Twitteraccount was oorspronkelijk opgezet door de de “112Groep” en is inmiddels overgedragen aan hun. Zoals boven omschreven blijft de Facebookpagina eigendom van 112Maasmedia gezien de oorsprong van deze pagina. Ons huidige Twitteraccount is: https://twitter.com/112Maasmedia

Team 

Inmiddels hebben wij dus een mooi team van fotografen en redacteuren. Onze focus ligt niet alleen bij het grote nieuws, maar ook zeker bij de wat kleinere incidenten. “Pietje uit de Schoolstraat wil ook weten waarom er een brandweerauto in de straat stond voor een klein buitenbrandje”.

Wij kunnen altijd extra handen gebruiken op straat en achter de computer. Mensen die interesse hebben en graag betrokken willen zijn bij het laatste nieuws, kunnen contact op te nemen via Facebook of redactie@112maasmedia.nl.

Dank u en vriendelijke groet,
Team 112Maasmedia

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-