7.8 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Verdachten van schietpartij aangehouden in Maassluis, politie massaal aanwezig

- Advertentie-

In een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam is zondagavond een man neergeschoten. De man raakte zwaargewond. Aan de Seringenstraat in Maassluis konden later op de avond twee mannen worden aangehouden, daarbij zijn onder andere de Dienst Speciale Interventies (DSI) en het Team Parate Eenheid (TPE) ingezet.

Rond 19.10 uur vond het schietincident plaats in Schiedam-Zuid. Het neergeschoten slachtoffer raakte zwaargewond en is na behandeling met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. In de buurt van de woning hebben agenten een 36-jarige man uit Suriname aangehouden. Ook deze man had medische zorg nodig van het ambulancepersoneel. Zijn mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij wordt verder onderzocht.

Na de schietpartij reed er een auto weg in de richting van Maassluis. Onderzoek van de politie wees uit dat de twee inzittenden van de auto een woning aan de Seringenstraat in Maassluis binnen waren gegaan. Agenten in kogelwerende vesten hebben de woning direct omsingeld. De Dienst Speciale Interventies (DSI) en het Team Parate Eenheid (TPE) kwamen met spoed ter plaatse.

In de woning waren naast de twee verdachten ook nog een vrouw met twee kinderen aanwezig. De eerste man kon al snel aangehouden worden, maar de tweede man weigerde in eerste instantie naar buiten te komen. Na enige tijd gaf hij zich toch over en kon ook hij aangehouden worden. De twee aangehouden mannen zijn beiden 36 jaar oud. In de woning troffen agenten twee kinderen aan, die maken het goed.

In zowel Schiedam als Maassluis doet de politie onderzoek. In Maassluis heeft de politie ook een voertuig in beslag genomen. Voor de schietpartij zijn in totaal drie verdachten aangehouden. Hun mogelijke rol bij het schietincident wordt verder onderzocht.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-