Maassluis

Verdachten van overval op woning van ouder echtpaar in Maassluis 14 dagen langer vast

De verdachten van de gewapende overval op de woning van een ouder echtpaar op de Merellaan in Maassluis zitten 14 dagen langer vast, dat laat het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd weten aan 112Maasmedia.

De 19-jarige man uit Alkmaar en de 20-jarige man uit Assendelft zitten 14 dagen in voorlopige hechtenis. Binnen deze 14 dagen zal opnieuw gekeken worden of de verdachten langer in voorlopige hechtenis moeten, dit hangt onder andere af van het bewijs wat de politie tegen de verdachten heeft. ‘De verdachten zitten voorlopig nog vast’, aldus de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) aan 112Maasmedia.

Overval
Dinsdagavond 26 april is een ouder echtpaar in een woning aan de Merellaan in Maassluis overvallen. Rond 18.45 uur ging de bel van de woning aan de Merellaan. De bewoners deden nietsvermoedend open. De twee mannen die voor de deur stonden, drongen de woning binnen. Onder bedreiging van een mes hebben ze persoonlijke bezittingen van de bewoners buit gemaakt.

Gelukkig raakten de bewoners niet gewond. Na het huis doorzocht te hebben, zijn de overvallers het huis uit gevlucht. De bewoners belden de hulpdiensten en de politie startte meteen een onderzoek.

Naar aanleiding van het signalement van de overvallers dat verspreid werd, kwamen agenten de mogelijke vluchtauto van de overvallers op het spoor. De twee inzittenden voldeden aan het signalement en werden aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Alkmaar en een 20-jarige man uit Assendelft.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *