Maassluis

Verdachten van overval Lidl Maassluis waren enkele dagen na aanhouding al op vrije voeten

De drie verdachten van de overval op de Lidl Westeinde in Maassluis zijn alle drie op vrije voeten. Zij zijn enkele dagen na de aanhouding in december 2020 vrijgelaten, dat laat het Openbaar Ministerie weten aan 112Maasmedia.

De politie deed dinsdagochtend 15 december 2020 een inval in de woning van de verdachten. Bij de inval werden drie Maassluizers opgepakt. Twee van 20 jaar en eén van 18 jaar. Zij werden toen alle drie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op de Lidl in Maassluis-West in 2018.

Het voorarrest van de verdachten is niet verlengd. Na enkele dagen werd besloten dat alle drie de verdachten moesten worden vrijgelaten.

Overval 2018
Tegen sluitingstijd kwamen overvallers die avond, 11 mei 2018, de supermarkt binnen en met een kassalade verlieten ze de winkel. Niemand raakte gewond, maar het personeel was erg geschrokken. De overvallers droegen tijdens de overval een bivakmuts. Met behulp van inbrekersgereedschap bedreigden ze het personeel. Ze namen uiteindelijk een kassalade mee en sloegen lopend op de vlucht in de richting van het park aan de achterzijde van het de Lidl.

De politie startte na de overval een klopjacht op de overvallers met onder andere een politiehelikopter. Helaas werd er ondanks de grote inzet niemand aangehouden. Het onderzoek heeft daarna een tijd stilgelegen. Door een tip van een getuige is het onderzoek weer op gang gekomen. Deze waardevolle informatie leidde de politie naar een van de verdachten en uiteindelijk naar alle drie.

De politie deed op 15 december 2020 een inval in Maassluis waarbij de verdachten werden aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) laat aan 112Maasmedia weten dat de verdachten niet meer vastzitten. Zij zijn enkele dagen na de aanhouding vrijgelaten.

Video bij de overval op de Lidl in Maassluis in 2018:

In januari 2020 werd de Lidl Westeinde in Maassluis ook overvallen. De drie verdachten zijn niet in verband gebracht met de overval in 2020, dat laat het Openbaar Ministerie weten aan 112Maasmedia.

Foto’s bij de overval in 2018:

 

 

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *