17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Verdachten van gewapende woningoverval in Maassluis 90 dagen langer vast

- Advertentie-

De twee verdachten van de gewapende overval op de woning van een ouder echtpaar aan de Merellaan in Maassluis, blijven 90 dagen langer vastzitten. Dat laat het Openbaar Ministerie desgevraagd weten aan 112Maasmedia.

De twee verdachten moesten voor de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam verschijnen, daar werd besloten dat beide verdachten 90 dagen langer in voorlopige hechtenis gaan.

Overval
Dinsdagavond 26 april is een ouder echtpaar in een woning aan de Merellaan in Maassluis overvallen. Rond 18.45 uur ging de bel van de woning aan de Merellaan. De bewoners deden nietsvermoedend open. De twee mannen die voor de deur stonden, drongen de woning binnen. Onder bedreiging van een mes hebben ze persoonlijke bezittingen van de bewoners buit gemaakt.

Gelukkig raakten de bewoners niet gewond. Na het huis doorzocht te hebben, zijn de overvallers het huis uit gevlucht. De bewoners belden de hulpdiensten en de politie startte meteen een onderzoek.

Naar aanleiding van het signalement van de overvallers dat verspreid werd, kwamen agenten de mogelijke vluchtauto van de overvallers op het spoor. De twee inzittenden voldeden aan het signalement en werden aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Alkmaar en een 20-jarige man uit Assendelft.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-