17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Verdachten van betrokkenheid bij dodelijke steekpartij in Vlaardingen langer vast

- Advertentie-

Drie jongens uit Vlaardingen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij aan de Prins Hendriklaan in Vlaardingen blijven 14 dagen langer vastzitten. Bij de steekpartij kwam een 18-jarige jongen om het leven.

Lees ook: 3 aanhoudingen in onderzoek naar steekpartij waarbij jongen (18) om het leven kwam in Vlaardingen

De drie verdachten (16, 19 en 19 jaar) werden op dinsdag 5 juli aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermoedelijke beroving die aan het dodelijke steekincident vooraf ging.

Steekpartij
Direct na het incident werd een 19-jarige jongen aangehouden op verdenking van doodslag. De eerste bevindingen van het onderzoek doen vermoeden dat de 18-jarige jongen de 19-jarige verdachte heeft geprobeerd te beroven onder bedreiging van een mes. De 19-jarige jongen heeft hierbij de overvaller doodgestoken.

Vanwege de bijzondere omstandigheden in de zaak en de persoonlijke omstandigheden van de 19-jarige verdachte, heeft de rechter-commissaris beslist dat hij zijn proces in vrijheid mag afwachten. De drie verdachten die betrokken zijn mij de beroving voorafgaand aan de steekpartij, blijven twee weken langer in voorlopige hechtenis. De politie doet verder onderzoek.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-