13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Verdachte situatie leidt agenten naar meerdere gestolen scooters in Vlaardingen

- Advertentie-

Vrijdagavond 2 september zijn er drie gestolen scooters aangetroffen nabij het tankstation aan de Marathonweg in Vlaardingen. De gestolen scooters werden aangetroffen nadat twee verdachte jongens de aandacht trokken van agenten.

De agenten zagen tijdens hun surveillance een auto op de weg die zonder verlichting reed. Die auto reed naar het tankstation en de agenten reden er achteraan om de man te zeggen zijn verlichting aan te doen. ‘Eenmaal op het tankstation zagen ze twee jongens lopen die ze verdacht vonden. De jongens liepen namelijk schuchter weg op het moment dat ze de politie auto zagen. Dus zijn de agenten uitgestapt en achter de jongens aangelopen’, zo vertelt de politie aan 112Maasmedia.

De jongens zijn ze uit het oog verloren, maar door het lopen kwamen de agenten bij de twee scooters die midden op het fietspad stonden. Die bleken allebei gestolen te zijn. Een omstander tipte de agenten toen dat er bij de pomp nog een derde scooter stond. ‘Die stond niet als gestolen geregistreerd, maar toen ze de eigenaresse belden waar haar scooter was en die mevrouw dacht dat haar scooter gewoon thuis was, toen begrepen ze dat die ook gestolen was’, aldus de politie. Er is nog niemand aangehouden.

De scooter die nog niet als gestolen geregistreerd stond, bleek kort daarvoor gestolen te zijn aan de Merellaan in Maassluis. Door oplettendheid van deze agenten zijn de drie gestolen scooters weer terecht. De scooters zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. ‘We zouden bijvoorbeeld kunnen kijken of er DNA van de daders op te vinden is of andere sporen. Of misschien liggen er spullen van de daders in etc. Als het onderzoek klaar is, kunnen de scooters terug naar hun eigenaar’, aldus de politie aan 112Maasmedia.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-