13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Verdachte draait door bij aanhouding in Vlaardingen; twee agenten gewond

- Advertentie-

Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats draaide op 13 oktober bij zijn aanhouding in Vlaardingen volledig door en verwondde twee agenten.

De agenten zagen de man op een bankje op de Van Hogendorplaan liggen en spraken hem aan. Toen bleek dat hij een wijkverbod had en daar helemaal niet had mogen zijn, werd hij aangehouden. Bij zijn fouillering ging de man door het lint. Hij verzette zich hevig  en wist zich – met één handboei om – los te rukken.

Toen een van de agenten zijn stroomstootwapen pakte en tweemaal gebruikte, bleek dat geen enkel effect te hebben. De man rende weg en toen de agenten hem inhaalden, sloeg hij één van hen in zijn nek. Het gebruik van pepperspray had ook geen effect. De man rende weer weg en werd weer ingehaald. De verdachte sloeg dezelfde agent opnieuw en raakte hem met zijn aangelegde handboei in zijn gezicht, met een bloedende wond tot gevolg. Een andere agent kreeg een harde trap tegen haar been. Toen andere toegesnelde agenten erbij kwamen, werd de verdachte rustig en kon hij alsnog aangehouden worden.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-