8.7 C
Maassluis
dinsdag, april 16, 2024

Verdachte (26) van dodelijk geweldsincident in Maassluis twee weken langer vast

- Advertentie-

De 26-jarige verdachte van het dodelijke geweldsincident aan de Fenacoliuslaan in Maassluis blijft 14 dagen langer vastzitten in voorlopige hechtenis, dat heeft de rechter commissaris vandaag besloten.

Lees ook: Dominique (42) werd doodgeslagen in bijzijn van zoon (14) in Maassluis: zo verliep de avond voor zijn dood

De 26-jarige verdachte uit Geldrop werd vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die besloot de verdachte 14 dagen langer vast te houden. Binnen deze 14 dagen zal opnieuw gekeken worden of de voorlopige hechtenis verlengd zal moeten worden.

Volgens het Openbaar Ministerie wordt de man verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 42-jarige Maassluizer.

Geweldsincident
Zaterdag rond 02:30 liep het 42-jarige slachtoffer samen met zijn 14-jarige zoon over de Fenacoliuslaan, richting huis. De 14-jarige zoon van het slachtoffer vertelt dat zijn vader daar op een raam van een woning klopte waar het licht aanstond. Vervolgens kwam er een boze vrouw naar buiten en kort daarna ook een agressieve man.

De agressieve man gaf de 42-jarige Dominique een klap. De 14-jarige zoon van Dominique zag zijn vader naar achter vallen en met zijn hoofd op de stoeprand terechtkomen. Omstanders ontfermden zich direct over de 14-jarige jongen en belde de hulpdiensten.

Na de reanimatie is hij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later die nacht overleed aan zijn verwondingen. Zondagochtend meldde de 26-jarige man uit Geldrop zich bij de politie, waarna hij werd aangehouden.

Video bij het incident:

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-