17.2 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Verdachte (26) van dodelijk geweldsincident in Maassluis 90 dagen langer vast

- Advertentie-

De 26-jarige man uit Geldrop die vast zit voor het dodelijke geweldsincident waarbij Dominique (42) om het leven kwam op de Fenacoliuslaan in Maassluis, zit 90 dagen langer vast in voorlopige hechtenis. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten aan 112Maasmedia.

Lees ook: Dominique (42) werd doodgeslagen in bijzijn van zoon (14) in Maassluis: zo verliep de avond voor zijn dood

Binnen de komende 90 dagen zal de eerste pro-forma zitting gehouden worden. In die rechtszaak wordt de zaak nog niet inhoudelijk besproken. Dan zal ook besloten worden of de verdachte nog langer vast blijft zitten.

Geweldsincident
Zaterdag 18 maart rond 02:30 liep het 42-jarige slachtoffer samen met zijn 14-jarige zoon over de Fenacoliuslaan, richting huis. De 14-jarige zoon van het slachtoffer vertelt dat zijn vader daar op een raam van een woning klopte waar het licht aanstond. Vervolgens kwam er een boze vrouw naar buiten en kort daarna ook een agressieve man.

De agressieve man gaf de 42-jarige Dominique een klap. De 14-jarige zoon van Dominique zag zijn vader naar achter vallen en met zijn hoofd op de stoeprand terechtkomen. Omstanders ontfermden zich direct over de 14-jarige jongen en belde de hulpdiensten.

Na de reanimatie is hij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later die nacht overleed aan zijn verwondingen. Zondagochtend 19 maart meldde de 26-jarige man uit Geldrop zich bij de politie, waarna hij werd aangehouden.

Video bij het geweldsincident:

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-