17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Verdachte (21) van geweldsincidenten en andere misdrijven in Vlaardingen overleden aangetroffen in cel

- Advertentie-

Een verdachte van diverse geweldincidenten, diefstallen, vernieling, bedreiging en andere incidenten in onder meer Vlaardingen, is overleden aangetroffen in zijn cel. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Rotterdam aan 112Maasmedia. Het gaat om een 21-jarige verdachte.

De verdachte werd op 21 oktober 2022 overleden in zijn cel aangetroffen in het huis van bewaring, een plek waar verdachten vastzitten in afwachting van hun rechtszaak. Dat de verdachte in zijn cel om het leven is gekomen, is pas onlangs bekend gemaakt.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat de verdachte niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Over de exacte doodsoorzaak kan de woordvoerder van het OM niets zeggen in verband met de privacy van de verdachte.

Misdrijven
De verdachte werd verdacht op 5 augustus 2021 in Vlaardingen bij een inbraak o.a. sieraden, kleding en geld te hebben gestolen. Op 21 september 2021 zou de verdachte in Vlaardingen onder dreiging een fiets hebben gestolen. Hij vertelde het slachtoffer dat hij een wapen had en dat het slachtoffer zijn fiets moest afstaan. De verdachte zou hierbij hebben gezegd: “Ik maak jullie dood, ik ga mijn pistool ophalen”, zo is in de tenlastelegging te lezen.

Daarnaast vond er diezelfde dag, 21 september 2021, een geweldsincident plaats op het Hargapad in Vlaardingen waarbij de verdachte in vereniging geweld zou hebben gepleegd tegen drie slachtoffers. Het Openbaar Ministerie verdenkt de verdachte ervan één of meermaals tegen het lichaam en/of hoofd van de slachtoffers te hebben geslagen en/of gestompt. Daarnaast heeft de verdachte diezelfde dag, 21 september 2021, een telefoon van iemand vernield.

Op 27 december 2021 heeft de verdachte een vloertrekker vernield in Vlaardingen. Agenten kwamen naar aanleiding van een melding ter plaatse en hebben de verdachte aangehouden. Toen de verdachte vastzat op het cellencomplex, heeft hij een politievrouw beledigd met de woorden: “Wat kijk je kankerhoer, wat doe je kankerhoer” en “Je gaat zien kankerhoer”.

Geweld tegen boa’s
Op 10 december 2021 heeft de verdachte zich verzet tegen een aanhouding van de buitengewoon opsporingsambtenaren van de RET in Rotterdam. Hierbij heeft een boa een wond aan zijn vinger opgelopen.

Daarnaast heeft de verdachte bij deze aanhouding een boa beledigd door in het Turks te zeggen: “eerloze klootzak, donder op, ik neuk je” en/of “ik neuk je moeder”.

Inbraak Heemstede
Als laatste heeft de verdachte op 13 juni 2022 een inbraak gepleegd in een woning in Heemsteede. De verdachte heeft de ruit van een woning verbroken en de woning doorzocht. Hij is hierbij aangehouden.

Strafzaak gestopt
De Officier van Justitie is door de rechtbank in Rotterdam niet-ontvankelijk verklaard in verband met het overlijden van de verdachte. Dat betekent dat de zaak niet meer voor de rechter komt. Enkele slachtoffers van de misdrijven hadden een schadevergoeding ingediend tegen de verdachte, het geld zullen ze vanwege het overlijden van de verdachte niet meer krijgen in deze strafzaak.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-