13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Verdachte (16) van bizarre steekpartij in Vlaardingen mag strafzaak in vrijheid afwachten

- Advertentie-

De 16-jarige Vlaardinger die verdacht wordt van het neersteken van een vrouw aan de Kortedijk in Vlaardingen mag zijn proces in vrijheid afwachten.

Het 21-jarige slachtoffer was zaterdagavond 16 april dit jaar onderweg naar haar vriend na een hockeyfeest. Op weg naar het centrum van Vlaardingen werd ze om 23:45 uur uit het niets belaagd door een jongen die haar eerst voorbij fietste, omkeerde en haar vervolgens in haar rug stak.

Het slachtoffer dacht eerst dat ze een klap kreeg. “Haar vriend is snel bij haar en ziet een mes uit haar rug steken”, meldt organisatie Namens de Familie. Door de hevigheid van het incident en de grote impact die het heeft op de omgeving, besloot het Openbaar Ministerie al enkele dagen na het incident beelden vrij te geven in onder andere Opsporing Verzocht. Dit leidde naar de 16-jarige jongen uit Vlaardingen.

De 16-jarige jongen mag nu zijn proces in vrijheid afwachten. Wel heeft hij een contactverbod, maar geen locatieverbod. “Maar de slachtoffers weten niet hoe de verdachte eruitziet en moeten er maar op vertrouwen dat die uit hun buurt blijft en hen niet opzoekt”, aldus Namens de Familie.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-