5.2 C
Maassluis
dinsdag, april 23, 2024

Veerdienst tussen Rozenburg en Maassluis stopt per direct met varen: exploitant vraag faillissement aan

- Advertentie-

De veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg is sinds donderdagmiddag uit de vaart gegaan. De exploitant heeft faillissement aangevraagd voor deze verbinding. Er worden bussen ingezet om de gestrande reizigers te vervoeren.

De veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg is al lange tijd een bron van frustratie voor velen. De autoveer tussen Maassluis en Rozenburg was al sinds 4 oktober 2022 uit de vaart. Daarna werd er een veerboot ingezet voor voetgangers en fietsers, die nu ook uit de vaart is.

Volgens Blue Amigo, de exploitant van de veerdienst, is het faillissement het gevolg van stijgende kosten en tegenvallende inkomsten. In een persbericht over het faillissement haalt vervoerder Blue Amigo uit naar de provincie: ”Zuid-Holland houdt de uitvoerder van het Veer Maassluis Rozenburg, haar reizigers, medewerkers en leveranciers maandenlang aan het lijntje. Het doek is gevallen’’, zo staat er in het persbericht van Blue Amigo.

Volgens de exploitant zou de provincie ondanks afspraken extra subsidie hebben ingetrokken. Dat maakt het faillissement, mede dankzij dalende inkomsten en stijgende kosten, onvermijdelijk. Niet staat vermeld dat Blue Amigo in 2019 nog 1,1 miljoen euro van de provincie kreeg voor onderhoud van de veerponten. Daarnaast kreeg de vervoerder subsidie van de provincie.

Tijdelijk vervangend vervoer
Er zijn bussen van RET/RMC onderweg naar de veerstoepen van Maassluis en Rozenburg om de gestrande reizigers naar de overkant te brengen. Daarnaast is de roeivereniging bereid om haar fiets-voetveer in te zetten. Beide rijden/varen vanaf 19.00 uur vanavond tot middernacht om alle reizigers over te brengen.

Vanaf vrijdag 26 mei 6.00 tot 15.00 uur wordt er een fiets/voetveer ingezet; daarna zullen er bussen gaan rijden. Zaterdag 27 mei wordt er een fiets/voetveer ingezet tussen 6.00-9.00 uur en tussen 16.00 uur en 24.00 uur. De overige uren worden er bussen ingezet. Zondag 28 mei, maandag 29 mei en dinsdag 30 mei wordt er de hele dag een fiets/voetveer ingezet.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-