18 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Veel schade nadat deel van hangbruginstallatie van flatgebouw valt Seringenstraat in Maassluis

- Advertentie-

Een gedeelte van een hangbruginstallatie is vrijdagmiddag 26 mei van het dak van een flatgebouw gevallen aan de Seringenstraat in Maassluis. Het onderdeel van de installatie kwam met hoge snelheid in de grond en op voertuigen terecht. Vier geparkeerde voertuigen hebben schade opgelopen.

Bij Seringenflat werden schilderwerkzaamheden verricht. Hiervoor is er een hangbruginstallatie geplaatst. Op het dak van het flatgebouw zijn twee ‘armen’ geplaatst die de hangbrug tillen. Vermoedelijk wilden medewerkers de armen verplaatsen, waarbij het mis ging en een arm van het flatgebouw viel. De hangbrug zelf stond beneden aan de grond, met niemand erin.

De arm van de hangbruginstallatie kwam met dusdanig harde kracht op de grond terecht, dat er een gat is geslagen in de stenen grond. Vier voertuigen hebben schade opgelopen, waarvan twee veel schade. Er is gelukkig niemand gewond geraakt.

De tweede arm van de hangbruginstallatie stond nog op het dak van het flatgebouw. De brandweer is ter plaatse gekomen om te kijken of deze arm nog steven vast stond. Volgens een woordvoerster van de politie is de arbeidsinspectie op de hoogte gebracht om onderzoek te doen.

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-