22.6 C
Maassluis
zondag, juni 23, 2024

Veel inbrekerswerktuigen aangetroffen bij controle verdacht voertuig in Vlaardingen

- Advertentie-

Agenten hebben vrijdagavond bij een controle van een voertuig in Vlaardingen veel inbrekerswerktuigen aangetroffen. Het voertuig zou mogelijk eerder bij een inbraak betrokken zijn geweest.

Agenten van de eenheid Den Haag hebben het voertuig op de A20 een volgteken gegeven en meegenomen naar een parkeerterrein bij de BP onderaan de afrit Vlaardingen-West. Uit voorzorg werden meerdere politiewagens meegevraagd voor het geval het voertuig er vandoor zou gaan. De auto bleek vermoedelijk eerder bij een inbraak betrokken te zijn geweest en stond ‘landelijk geregistreerd’ in het politiesysteem. De auto werd laatste tijd vaker gezien in het Westland.

In het voertuig zaten drie mannen, die netjes meewerkten aan de controle. Bij de controle werd in het voertuig inbrekersgereedschap aangetroffen, waaronder koevoeten en schroevendraaiers. Een logische verklaring voor de aanwezigheid van het inbrekersgereedschap ontbrak. Het gereedschap is in beslag genomen. Omdat er verder geen bewijs was dat de inbrekerswerktuigen ook daadwerkelijk bij een incident gebruikt zijn, mochten de mannen hun weg vervolgen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-