Maassluis

Vaccinatiehal kost gemeente Maassluis geen geld

De vaccinatiehal op de parkeerplaats aan de Koningshoek in Maassluis kost de gemeente Maassluis geen geld. Ook de GGD Rotterdam hoeft de portemonnee niet te trekken voor de vaccinatiehallen in Rotterdam-Rijnmond.

‘Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) draagt de kosten voor het hele Rijksvaccinatieprogramma.’ Aldus de woordvoerder van GGD Rotterdam tegen 112 Maasmedia.

In Maassluis kiest de GGD voor de bouw van een tijdelijke vaccinatiehal omdat de bestaande locaties, zoals bijvoorbeeld sporthallen, niet voldeden aan het uitgebreide programma van eisen die aan een priklocatie worden gesteld. Nu is de locatie erg goed bereikbaar en is er voldoende ruimte om te parkeren en te vaccineren. Het gebruik van de hal, die naar verwachting tot het najaar 2021 blijft staan, is afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins en medisch personeel.

Veel mensen zijn niet tevreden met de keuze om een vaccinatiehal te bouwen terwijl veel sporthallen of andere zalen leeg staan. Daarnaast zijn sporthallen of zalen ook veel beter te beveiligen.

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *