22.6 C
Maassluis
zondag, juni 23, 2024

Vaccinatiehal in Maassluis sluit permanent vanaf 5 juli

- Advertentie-

GGD Rotterdam-Rijnmond staat aan de vooravond van een grootse vaccinatieopgave. In de maand juni werkt de GGD toe naar het zetten van 14.000 prikken per dag. Een enorme opgave waar GGD Rotterdam-Rijnmond klaar voor is. Na die piek in juni loopt het aantal prikken per dag sterk terug, waardoor de GGD ook minder capaciteit en dus minder locaties nodig heeft. Dit betekent dat we met minder locaties open zijn vanaf juli.

Begin juli gaat de GGD van 14 naar 10 locaties. De GGD bouwt het aantal locaties af, zodat zij snel en efficiënt kunnen vaccineren en ook het personeel optimaal kunnen inzetten. In de volgorde van afbouw wordt rekening gehouden met o.a. geografische dekking en hoe populair een locatie is bij het publiek. Vanaf 5 juli sluiten de volgende locaties: Lansingerland, Maassluis, Nissewaard en Sommelsdijk. Na deze eerste vier sluitingen bouwt de GGD verder af in locaties. De planning hiervan en de locaties zijn afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie.

De GGD monitort de situatie voortdurend in de regio. Als de GGD in de zomermaanden ziet dat het nodig is om gericht in gebieden te vaccineren, dan organiseren zij daar mogelijkheden voor.

Vaccinatielocaties regio Rotterdam-Rijnmond
Inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond kunnen zich op dit moment op 12 locaties, verspreidt over de regio, laten vaccineren: Schiedam, Spijkenisse, Sommelsdijk (Goeree-Overflakkee), Rotterdam (de Van Nellefabriek, aan de kade bij het SS Rotterdam en Schuttersveld), Capelle a/d IJssel, Barendrecht, Maassluis, Poortugaal, Ridderkerk en Vlaardingen. Vrijdag 11 juni opent de vaccinatielocatie in Hellevoetsluis, daarna opent de locatie in Lansingerland nog.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-