17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Uitgebrand vrachtschip Fremantle Highway langs Maassluis gevaren

- Advertentie-

Het vrachtschip Fremantle Highway, dat bijna twee maanden geleden in brand vloog op de Noordzee, is zaterdagochtend langs Hoek van Holland en Maassluis gevaren. Het schip is met behulp van zeesleepers onderweg naar de Rotterdamse Botlek.

Eind juli brak er brand uit op het vrachtschip op de Noordzee ten noorden van Ameland. Aan boord van het schip stonden bijna 3800 auto’s, waarvan een deel elektrische auto’s. Bij de brand viel een dode te betreuren en meerdere mensen raakten gewond.

Het schip vertrok op donderdagmiddag vanuit de Eemshaven in Groningen. In augustus werd het schip naar de Eemshaven gebracht, waar een deel van de lading werd gelost. Nu wordt het schip overgebracht naar Damen Shiprepair in de Rotterdamse Botlek.

Bij Damen Shiprepair zal een inspectie plaatsvinden om te bepalen wat er nog mogelijk is met het schip. Het staat vast dat het schip gedeeltelijk ontmanteld zal worden. De werkzaamheden bij Damen worden naar verwachting in beslag genomen gedurende een periode van vier tot vijf maanden.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-