16.6 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

Tweetal bewonersbijeenkomsten na brand waarbij vrouw om het leven kwam in Maassluis

- Advertentie-

Bij een zeer grote uitslaande brand in een woning aan de Jongkindstraat in Maassluis is dinsdagochtend een vrouw om het leven gekomen. De brandweer schaalde op naar sein ‘zeer grote brand’, hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

Lees ook: Vrouw overleden bij uitslaande flatbrand in Maassluis: ‘We schreeuwden nog dat ze moest springen, maar ze durfde niet’

In totaal zijn er 12 appartementen ontruimd geweest. Van 4 appartementen kunnen de bewoners niet terug naar de woning vanwege water-, rook-, en roetschade. De andere appartementen worden stapsgewijs vrijgegeven.

Burgmeester Haan was ook ter plaatse. “Het is verschrikkelijk. Mijn medeleven gaat uit naar alle betrokkenen.” In samenwerking met woningcorporatie Maasdelta Groep zet de gemeente zich in om de getroffenen zo goed mogelijk bij te staan. “Deze week organiseren wij gezamenlijk met Maasdelta, politie, brandweer en Slachtofferhulp Nederland een tweetal bewonersbijeenkomsten. Eén voor de direct betrokkenen en één voor de omwonenden. Het van dichtbij meemaken van een dergelijke heftige gebeurtenis kan enorm veel impact hebben. Het is belangrijk om daar aandacht voor te hebben en er met elkaar over te praten.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-